Iohannis, la şedința CSM: “E un scandal. E inadmisibil să adopte Guvernul legi noaptea”

Iohannis, la şedința CSM: “E un scandal. E inadmisibil să adopte Guvernul legi noaptea”

Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri dimineaţă la şedinţa de urgenţă a Consiliului Superior al Magistraturii. Astăzi, plenul CSM ar fi trebuit să se consulte cu ministrul Justiţiei pe noua formă a ordonanţei de urgenţă. Nu a mai apucat însă.

Magistraţii se vor reuni totuşi, iar preşedintele CSM ar putea sesiza CCR cu privire la un conflict constituţional între instituţii. Este una dintre ultimele pârghii de blocare a efectelor din Ordonanţa pe codurile penale, care prevede, în cazul unora dintre prevederi, intrarea în vigoare în 10 zile de la publicarea în Monitor.

Modificările aduse la Codul Penal prin OUG (dezincriminarea abuzului in serviciu si a neglijentei in serviciu) vor intra în vigoare peste 10 zile de la publicarea OUG. Astfel că CCR are timp suficient să se pronunțe dacă: Avocatul Poporului atacă OUG cum că nu există urgență sau dacă președintele CSM sesizează conflictul constituțional între autoritățile statului. Sau poate Guvernul abrogă OUG, e posibil și asta…“, a scris pe Facebook Cristi Danileţ, magistrat CSM.

Citiți continuarea articolului pe www.realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments