ÎPS Teofan a sfințit biserica de la Balta Arsă

A fost sărbătoare mare, ieri la Balta Arsă. Sute de credincioși din comuna Corni, dar și din alte localități au participat la slujba de sfințire a bisecicii cu hramul ”Sfinții Părinți Ioachim și Ana”.

Slujba a fost oficiată de ÎPS Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de protopopul Botoșaniului, părintele Lucian leonte dar și un sobor de preoți.

Construcția sfântului lăcaș din cătunul Balta Arsă a început încă de acum aproape două decenii. În anul 1996, o familie de oameni credincioși din localitate a donat pământul pe care , mai apoi, s-a ridicat biserica. Piatra de temelie a fost pusă în anul 2000 de către ÎPS Calinic Botoșăneanul.

Construcția sfântului lăcaș de cult a fost posibilă datorită implicării unor oameni înstăriți și cu frică de Dumnezeu, dar a autorităților locale dar și a localnicilor care au înțeles menirea unei sfinte biserici și în acest cătun. De șapte ani de zile, paroh al bisericii este părintele Marian Stărică.

La sfârșitul sfintei liturghii și a slujbei de sfințire, credincioșii au avut ocazia de a trece prin sfântul altar și s-au rugat pentru sănătate și pentru liniște sufletească și trupească.

Citeste si:

Facebook Comments