VIDEO! IPS Teofan a sfințit noua casă a familiei Apăvăloaie

Au simțit că cerul se prăbușește peste ei când și-au văzut casa mistuită de flăcări. O căsuță mică și veche de aproape 100 de ani, dar care le ținea adăpost familiei Apăvăloaie. O familie necăjită cu foarte multe greutăți, cu doi copii, dintre care unul foarte bolnav și un tată cu probleme de sănătate ce muncea cu ziua pentru a le pune celor mici ceva pe masă. Focul le-a distrus aproape tot, oamenii reușind să mai salveze doar câteva hainuțe de-ale copiilor.

Dar minunile se înfăptuiesc cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, iar sâmbătă la Călărași, Înalt Prea Sfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat slujba de sfințire a noii locuințe a familiei Apăvăloaie.

Nenorocirea s-a abătut asupra familiei Apăvăloaie la începutul lunii mai. Casa în care își duceau traiul cu greu tatăl bolnav, mama însărcinată în aproape 9 luni și doi copii s-a făcut scrum. Din fericire nimeni nu era acasă și flăcările au provocat doar pagubele materiale. Familia Apăvăloaie s-a trezit atunci sub cerul liber, fără speranța că vor mai avea vreodată casa lor.

Dar un om cu frică de Dumnezeu nu a vrut să îi lase în voia sorții și a decis că trebuie să îi ajute. Și astfel a început să apeleze la oamenii de bine, să strângă bani, să facă rost de materiale de construcții pentru a ridica o nouă casă.

Foarte mulți oameni minunați au răspuns apelului părintelui Ioan Pădurariu și au ajutat cu ce și cum au putut. Iar în trei luni de zile, familia Apăvăloaie, acum formată din cinci membri, are o casă frumoasă, mare și foarte trainică. Sâmbătă, la Călărași lucrarea a primit binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Mitropolia Moldovei, Guvernul, oameni de afaceri, politicieni, enoriași au contribuit cu cât au putut și cu ce au putut pentru construcţia casei. Unii cu bani, alții cu materiale de construcții iar unii cu munca fizică.

Au fost și zile mai grele când banii se terminau, iar unele materiale lipseau, dar când Dumnezeu lucrează prin oameni, orice obstacol este depășit. Bucuria familiei Apăvăloaioe nu poate fi descrisă în cuvinte, iar tinerii părinți nu mai știu cum să le mulțumească celor care i-au ajutat.

Fetița, acum cea mare, a familiei este fericită că are un dulap unde să își pună hăinuțele. Pentru toată dăruirea și implicarea părintelui Ioan Pădurariu în rezolvarea cazul acestei familii, IPS Teofan a ținut să îl felicite.

Cazul familiei Apăvăloaie a fost prezentat și în cadrul emisiunii ”Oameni și destine”, realizată la Somax Tv de Anamaria Macuc.

Citeste si:

Facebook Comments