IŞJ anchetează cazul elevului din Tudora

Cazul copilului de nouă ani ajuns în spital după ce a fost accidentat la şcoală este anchetat de Inspectoratul Şcolar Botoşani.

Cel care trebuia să îi supravegheze pe copii pe durata programului şcolar nu era un profesor, ci… şoferul de pe microbuz. Din câte se pare acesta avea în fişa de atribuţii supravegherea elevilor în intervalul 8-12.

Echipa formată de Inspectoratul Judeţean Şcolar Botoşani s-a deplasat ieri la şcoala unde a avut loc incidentul.

Rolul ei este de a monitoriza activitatea comisiei de disciplină. Au fost verificate de asemenea, procedurile la nivelul instituţiei de învăţământ, în special procedura de asigurare a securităţii elevilor. S-au stabilit şi câteva recomandări, urmând ca zilele acestea să fie transmis rezultatul anchetei.

Din discuţiile cu directorul şcolii ”Tiberiu Crudu” din Tudora, a reieşit faptul că cel care era responsabil de supravegherea copiilor în curtea şcolii era şoferul de pe microbuzul şcolar.

Se pare că aceast era una dintre atribuţiile de pe fişa postului. În afară de acesta, la şcoală în momentul producerii incidentului mai erau de serviciu alţi doi profesori, fiecare la câte un etaj al şcolii. În momentul accidentului acesta se afla la magazia de lemne a şcolii. Într-un moment de neatenţie, doi copii ce se jucau, au ajuns la spital.

Reamintim că la finele săptămânii trecute, un copil de 9 ani din comuna Tudora care a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost rănit de poarta şcolii.

Copilul împreună cu un alt elev se jucau la poarta şcolii, când aceasta a sărit dintr-un opritor şi l-a accidentat. Ajuns la Spitalul de copii din Botoşani, medicii au decis că elevul trebuie transferat la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Acum starea micuţului este stabilă.

Colegul implicat în accident, a fost şi el transportat la spital sâmbătă dimineaţa.

Aici i s-au făcut investigaţii medicale în urma cărora s-a stabilit că micuţul nu are leziuni interne. Cu toate acestea are nevoie de şapte zile de recuperare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar recomandă tuturor responsabililor din școli, în special celor din mediul rural, să stabilească măsuri clare de a asigura securitatea copiilor.

Citeste si:

Facebook Comments