Jandarmii obligați sa intervină și în afara orelor de program

Jandarmii obligați sa intervină și în afara orelor de program

Pregătiți să intervină la orice oră din zi şi din noapte, în orice fel de condiții, doi jandarmi au acționat potrivit competentelor pentru pentru menținerea unui climat civilizat de ordine şi siguranţă publică.

În data de 19 septembrie, un jandarm care se deplasa pe Bulevardul Mihai Eminescu a fost sesizat de un taximetrist cu privire la faptul că o persoană care se află în maşina sa se află sub influenţa unor substanţe interzise de lege şi refuză să plătească cursa efectuată, adresându-i şi injurii totodată.

Subofiţerul a intervenit prompt şi a extras din autovehicul un tânăr recalcitrant pe care l-a imobilizat, din cauza comportamentului manifestat de acesta, după care a contactat telefonic dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani pentru a trimite un echipaj auto la faţa locului în vederea luării măsurilor legale.

În data de 30 septembrie un alt jandarm a observat o persoană care acosta trecătorii în zona Griviţa, în special femei singure şi, sub pretextul că a găsit o verighetă pe jos, cerea în schimbul ei diferite sume de bani, pe motiv că el nu are ce face cu ea şi are nevoie de bani să plece spre domiciliul aflat în altă localitate.Subofiţerul jandarm a urmărit persoana în cauză din zona Griviţa până la Complexul Moldova, iar în acest timp a anunţat dispeceratul pentru a-i acorda sprijin.

În zona complexului l-a oprit pe bărbatul respectiv şi, după ce i-a explicat motivul opririi, l-a reţinut până la sosirea unui echipaj de jandarmi. La controlul corporal au fost găsite 6 verighete contrafăcute şi suma de 200 lei, în continuare fiind sesizate organele abilitate pentru luarea măsurilor legale.

Conform prevederilor legale “Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor de serviciu şi a competenţei teritoriale a structurilor din care face parte, atunci când ia cunoştinţă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni, acţionând pentru conservarea urmelor, prinderea făptuitorului, ridicarea corpurilor delicte, a celorlalte mijloace materiale de probă şi predarea imediată a acestora autorităţilor competente”.

 

Citeste si:

Facebook Comments