VIDEO! Jocurile de noroc, dependență greu de controlat

Tot mai mulți tineri botoșăneni ajung să cadă pradă jocurilor de noroc!Dacă dependența de alcool și de droguri sunt printre cele mai cunoscute, potrivit specialiștilor, dependența jocurilor de noroc pare a fi mult mai periculoasă și mai nocivă decât acestea.

Statisticile la nivel de țară arată că între 12 și 24% din cei care devin jucători patologici au chiar tentative de suicid. Partea tristă este că mulți dintre aceștia, presați de datorii și de problemele familiare, ajung să-și pună capăt zilelor.

Laura Jijie, medic coordonator al compartimentului de psihiatrie pediatrică ne spune ce înseamnă dependența jocurilor de noroc și ce implică aceasta.

Botoșănenii spun că această plăcere de a juca ajunge, la un moment dat, să fie necontrolabilă, iar de multe ori cei care joacă ajung să se autodistrugă.

Multe dintre persoanele care încep să frecventeze sălile cu jocuri de noroc, o fac din plăcere sau își doresc să obțină niște sume de bani mai ușor. Însă ce nu știu aceștia este că în momentul în care apare starea de euforie, situația poate scăpa de tot de sub control.

Persoanele care doresc vindecare, pot cere ajutorul unui medic specializat, dar mai mult de atât, aceștia trebuie să recunoască de ceea ce suferă și să-și dorească această vindecare.

La nivelul județului Botoșani, în ultima perioadă au apărut zeci de săli cu jocuri de noroc, iar asta face ca lista tinerilor dependenți de acest viciu să fie in creștere. Grav este că nu doar bărbații sunt cei care suferă de această problemă, printre ei se numără și foarte multe femei.

Citeste si:

Facebook Comments