Județul a rămas fără prefect!

Județul a rămas fără prefect!

Costică Macaleți a fost destituit din functie de Guvernul Cioloș.

Costică Macaleți a rămas fără funcția de prefect al județului Botoșani. Acesta a fost destituit de Guvernul Cioloș pe baza unei hotărâri adoptate în ședința de joi. Demiterea lui Costică Macaleți face parte dintr-un pachet de măsuri luate de Guvernul Cioloș în ceea ce privește schimbarea a 19 prefecți din țară.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că numirea noului prefect nu se va face în urma unui concurs. Va fi o procedură de selecție între înalții funcționari ai Guvernului ori persoane care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administrației publice și care nu sunt implicați politic.

Luat prin surprindere, Costică Macaleți a confirmat informația, dar a precizat că nu a primit încă documentele.
Guvernul Cioloș nu a numit o altă persoană, însă, din decembrie 2015, a fost propus Dan Nechifor, directorul adjunct al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași. Până la numirea unui nou prefect, interimatul va fi asigurat de subprefectul Elena Coșman.

Printre prefecții demiși se află prefecții de Alba, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Argeș, Brăila, Dâmbovița, Gorj, Vaslui. De asemenea, au fost schimbați subprefecții din Bistrița-Năsăud și Alba.

Citeste si:

Facebook Comments