VIDEO! Jumătate de veac de artă pentru botoșăneni

A trecut jumătate de veac de școală populară de arte la Botoșani. Au fost 50 de ani plini de dăruire, pasiune pentru tot ce este frumos dar și o mare de talent, adunată în pereții unei instituții simbol a culturii botoșănene. Tocmai de aceea la sfârșitul acestei săptămâni, Școala Populară de Arte își va sărbători așa cum se cuvine, jumătate de secol, invitându-i pe toți botoșăneni să fie martori ai unui spectacol grandios.

Pe data de 15 iunie, Școala Populară de Arte din Botoșani va împlini 50 de ani de existență. În tot aceste timp mii de botoșăneni de toate vârstele au fost ajutați să-și urmeze pasiunea pentru artă și să-și îndeplinească visele. Tocmai de aceea, începând de astăzi, începe sărbătoarea aniversării acestei instituții emblematice la Botoșani.

Mâine toți invitații vor începe un periplu botoșănean, evident cu o vizită la Vorona, o vatră a culturii tradiționale românești, la Botoșani.

Totodată, joi seara va fi organizată, la Galeriile de Artă, ”Ștefan Luchian”, o expoziție numită ”Evoluție” care va surprinde în imagini întreaga activitate a Școlii Populare de Arte.

Apogeul evenimentelor va avea loc însă vineri. De la ora 11.00, va avea loc o întâlnire dar și o omagiere a acestei instituții în Sala mare a Prefecturii, urmând ca seara la Casa Tineretului să se desfășoare o manifestare culturală grandioasă la care vor lua parte toate secțiile Școlii Populare de Artă.

 

Citeste si:

Facebook Comments