Karakul de Botoșani, la mare căutare în țările arabe

Karakul de Botoșani, la mare căutare în țările arabe

Iordania, cel mai important client

Karakul de Botoșani este la mare căutare în țările arabe. Oamenii din această zonă sunt tot mai interesați de mieii din România. Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis, a aunțat că țara noastră a reușit să încheie un important contract de export de miei în țările arabe.

Contractul este încheiat cu 15 state arabe. Însă, cei mai importanți clienți sunt din Iordania și Arabia Saudită.

Chiar dacă Arabia Saudită are un potențial de achiziție de aproximativ 9 milioane de capete, România nu poate asigura mai mult de 4,5 milioane de capete. Din județul Botoșani, pot pleca spre țările arabe aproximativ 120 de mii de capete.Ionică Nechifor a spus că rasa karakul este cea mai căutată rasă fiindcă are o carne foarte gustoasă și cu mult seu.

Mai mult, crescătorii de miei rasa karakul vor să vândă în țările arabe nu numai carnea, ci și pielicelele. Numai că, în acest moment, aceste produse încă nu au o piață de desfacere.

Președintele Asociației Moldoovis spune că și prețul de vânzare a mieilor karakul este unul foarte bun pentru fermierii botoșăneni. Primii miei vor fi predați pentru exportul către Iordania, în luna septembrie.

Chiar dacă țările arabe au devenit principalele zone de desfacere a cărnii de miel, Ionică Nechifor spune că nu este neglijată nici piața europeană.

Citeste si:

Facebook Comments