VIDEO! La Botoșani înflorește traficul de țigări

Comercializarea țigaretelor aduse de peste Prut, rămâne în continuare o afacere profitabilă pentru care cetățenii își riscă libertatea. În doar câteva zile, oamenii legii au confiscat zeci de mii de țigarete iar doi bărbați au fost reținuți. 

În urmă cu câteva zile, un tânăr care circula pe raza localității Tudora, a refuzat să oprească autoturismul la semnalele polițiștilor, a apăsat pedala de accelerație iar după o urmărire ca în filme, individul a părăsit autoturismul și s-a făcut nevăzut. În mașină, oamenii legii au depistat aproximativ 10 000 de pachete de țigarete de provenineță duty free, pentru care bărbatul nu deținea documente legale.

Luni, un alt individ a încercat să se strecoare cu 20 000 de pachete de țigări. Polițiștii de frontieră din Sectorul Darabani l-au oprit pentru un control de rutină. Bărbatul a ticsit bine țigările în saci de rafie, în cutii de carton și în genți.

Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de 11 000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Marți, istoria se repetă la o scară mult mai largă. Polițiștii de frontieră au descoperit în beciul unei locuințe de pe raza județului Botoșani o cantitate impresionantă de țigarete. Peste 200 000 de țigări din Republica Moldova urmau să ajungă pe piața neagră. Un bărbat în vârstă de 22 de ani, proprietarul imobilului în care au fost găsite coletele cu țigări a fost arestat pentru 24 de ore.

Tot marți, polițiștii de frontieră de la Rădăuți Prut au descoperit și indisponibilizat cinci baxuri care conțineau aproape 150 000 de țigarete.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Citeste si:

Facebook Comments