VIDEO! La fasole și vin, înainte!

Fasolea cu cârnați pare a fi delicatesa cea mai râvnită de Ziua României! În timp ce politicienii predau lecții de istorie celor aproximativ 1.000 de botoșăneni prezenți în Piața 1 Decembrie, cetățenii adulmecau mirosul de fasole din cazanele pregătite pentru ei. După defilare a urmat marea îngrămădeală la porțiile de fasole care au fost înfulecate pe unde s-a putut.

Nu există 1 Decembrie fără goana după fasole cu cârnați și un pahar de vin fiert. Bucătăresele de la Serviciului Public Local de Asistență Socială au fiert o noapte întreagă la cele aproape 1.000 de porții de fasole.

Ieșiți victorioși din aglomerație, unii botoșăneni au mâncat fasolea pe unde au apucat, pe marginea fântânii arteziene din Centru sau pe lângă zidurile clădirilor din zonă pentru că municipalitatea nu a amplasat și câteva mese.

Așteptarea la coadă, în ploaie a meritat, spun botoșănenii. Unii au luat și câte două porții pentru a duce și acasă, la soții.

Botoșănenii înfometați care s-au împins să ajungă mai repede la cazanul cu fasole au fost temperați de polițiștii locali și de jandarmi. În zonă și-a făcut apariția și primarul Cătălin Flutur pentru a se asigura că porțiile de mâncare și vinul, ajung pentru toți cei prezenți.

Citeste si:

Facebook Comments