VIDEO! La mulți ani, România!

Patriotismul a învins frigul de afară și aproape 1000 de botoșăneni au venit în Centrul Istoric al orașului pentru a sărbători ziua națională a României. Evenimentul a avut loc în jurul monumentului simbol al eroismului botoșănenilor pentru apărarea țării în Primul Război Mondial. Nu au lipsit depunerile de coroane, discursurile oficialitățile, mult așteptata parada dar nici tradiționala fasole cu cârnați.

Duminică, 1 decembrie, românii de pretutindeni au sărbătorit ziua națională a României. Botoșănenii nu aveau cum să lipsească de la această sărbătoare a neamului românesc, cea care marchează realizarea Marii Uniri petrecută acum 101 ani. Ceremonia a avut loc în Piața 1 Decembrie, lângă grupul statuar ce reprezintă pe maiorul Ignat și grupul său de mitraliere pieriți eroic în luptele Primului Război Mondial. În jurul acestui monument simbol s-au adunat aproape 1000 de botoșăneni în ciuda frigului de afară. Ceremonia a debutat cu o slujba religioasă.

Au urmat apoi discursurile oficialităților, reprezentanți ai Primăriei, Prefecturii și Consiliului Județean. Nu a lipsit nici o lecție de istorie veritabilă din partea unui cunoscut specialist botoșănean în istorie militară. Evenimentul a continuat cu depuneri de coroane la monumentul grupului de mitraliere a maiorului Ignat.

Totul s-a încheiat cu mult așteptata paradă militară, forțele armate ale MAPN și MAI fiind aplaudate de botoșăneni.

La final, botoșănenii s-au putut încălzi cu vin fiert și cu tradiționala fasole cu cârnați, oferite de Primăria Municipiului Botoșani.

Pentru botoșănenii prezenți, ziua de 1 decembrie, ziua României a venit și cu gânduri pentru țară dar și cu speranța de mai bine. Aceștia cer responsabilitate politicienilor și preocupare pentru binele țării.

Tot duminică în cimitirul Pacea, copiii din centrele de plasament au depus coroane la mormintele eroilor botoșăneni din Primul Război Mondial.

Citeste si:

Facebook Comments