La un pas de podium

A. Alexuc a ratat medalia, dar pleacă cu capul sus de la Rio

Botoșăneanul Alin Alexuc ratează medalia, dar pleacă cu capul sus de la Rio. “Voi reveni mai bun, mai puternic, mai determinat”, a spus acesta dupa finala de marți seară.

Alin Alexuc a pierdut marţi noapte finala pentru bronz la Jocurile Olimpice, iar luptătorul din Botoşani a ţinut să transmită un mesaj, pe Facebook, povestind stările prin care a trecut la Rio. Alexuc a fost aproape să aducă prima medalie olimpică pentru luptele româneşti după 24 de ani, însă a fost învins de turcul Cenk Ildem la categoria 98 de kilograme (greco-romane), scor 3-0.

Alin Alexuc a fost dezamăgit după ratarea medaliei, dar spune că va munci pentru a reveni mai puternic la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokio.

“Mulţumesc tuturor pentru susţinere şi pentru mesajele frumoase date înainte, dar şi după. Îmi pare rău că n-am reuşit să aduc o medalie României la lupte. Sunt emoţionat să văd atât de multă lume care mă iubeşte şi mă susţine. A fost o mândrie să reprezint România la cea mai importantă competiţie din lume. Visul la o medalie olimpică nu s-a încheiat, ci doar s-a amânat pentru patru ani. O perioadă lungă în care voi învăţa din greşeli şi voi reveni mai bun, mai puternic, mai determinat. Mă înclin în faţa celor care au avut încredere în mine!”

Românul în vârstă de 26 de ani a încheiat competiţia pe locul 5, după o seară în care a reuşit două victorii. 3-2 în optimi cu egipteanul Hamdy Abdelwahab şi 3-0 în recalificări cu italianul Daigoro Timoncini. Și a suferit două înfrângeri, 0-8 în sferturi cu armeanul Artur Aleksanian şi 0-3 în finala pentru bronz cu turcul Cenk Ildem.

Citeste si:

Facebook Comments