Laurienii, premianți la Gala Olimpicilor

Laurienii, premianți la Gala Olimpicilor

Elevul Tudor Darius Cardaș și profesorii Liliana Tomiță și Adrian Panaete din familia laurienilor au fost premiați de către reprezentanții Guvernului pentru rezultatele obținute în acest an la concursurile internaționale.

Festivitatea a avut loc marți, 17 decembrie, la Palatul Național al Copiilor din București, unde onorurile le-au făcut ministrul educației, Monica Anisie, dar și vicepremierul Raluca Turcan. Botoșăneancă și absolventă de Laurian, aceasta a fost vizibil impresionată și mândră de originile sale, cu ocazia premierii, cu atât mai mult cu cât ambii profesori botoșăneni felicitați în cadrul manifestării sunt dascăli ai Colegiului Național ”A.T. Laurian”.

Liliana Tomiță este îndrumătoarea lui Tudor Cardaș, în timp ce Adrian Panaete este profesorul coordonator oficial al eminescianului Cezar Trișcă-Vicol. La evenimentul de la București au participat și părinții lui Tudor, dar și directorii Colegiului Național ”A.T. Laurian”, dr. Mihaela Prăjinariu și Ioan Onofrei, întrucât premiile, constând în sume de bani cuprinse între 2.500 și 12.500 de lei, se acordă nu doar premianților și profesorilor coordonatori, ci și colegiilor la care performerii învață.

Conform reglementărilor, fondurile urmează să fie utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ.

Anul acesta elevii olimpici români au obținut un total de 200 de distincții prin participarea la concursuri internaționale și regionale, iar la festivitate au fost recompensați 163 de elevi pentru 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline, juniori și seniori.

În total, palmaresul olimpicilor români, în acest an, a fost de 200 de distincții.

Botoșăneanul Tudor Darius Cardaș a reușit adjudecarea bronzului la Olimpiada Internațională de Matematică din acest an, în timp ce Cezar Trișcă-Vicol a câștigat, tot în 2019, o medalie de argint la competiția internațională „International Autumn Tournament in Informatics”.

Citeste si:

Facebook Comments