Lecție de ambiție și iubire. Zeci de tineri cu dizabilități din toată Moldova s-au întrecut la Botoșani

Lecție de ambiție și iubire. Zeci de tineri cu dizabilități din toată Moldova s-au întrecut la Botoșani

Dincolo de handicap există viață, voință și multă ambiție.

Acesta este mesajul transmis de 33 de copii și adulți din toate județele Moldovei, care au concurat la o adevărată paralimpiadă organizată weekendul trecut, la Colegiul Național AT Laurian.

Deși pentru ei, fiecare zi este o luptă cu propriile limite și cu suferința, copii și tineri de toate vârstele cu sindrom down, autism sau alte tipuri de dizabilități fizice și psihice, s-au întâlnit sâmbăta trecută, au râs, au alergat, au jucat baschet, au legat noi prietenii sau a fost momentul reîntâlnirilor emoționante.

Paralimpiada de la Botoșani este deja un eveniment cu tradiție, organizat de asociațiile de profil sub oblăduirea Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Dincolo de probele sportive pentru copiii și tineri cu dizabilități aceste evenimente sunt o mană cerească. Este un mod de a socializa, de se întâlni și de a se sprijinii.

Totodată pentru părinți este o ocazie de oferi copiilor o modalitatea de interacționa, într-o societate care oferă puține tinerilor cu dizabilități. De altfel aceștia prin intermediul asociațiilor solicită organizarea a cât mai multe evenimente de acest gen.

Fiecare participant a primit o medalie și o cupă pentru strădania sa. De altfel acești tineri oferă o lecție importantă de viață, de ambiție dar mai ales de fairplay și iubire necondiționată. 

 

Citeste si:

Facebook Comments