Lecție de creativitate și voință

Arta vindecă suflete în preajma Crăciunului.

Acesta a fost mesajul transmis astăzi de copiii cu diferite tulburări psihice și comportamentale în cadrului unui târg de Crăciun organizat la Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Județean ”Mavromati”. Aceștia au realizat ornamente dar și alte obiecte cu specific al sărbătorilor de iarnă, dovedind creativitate, utilitate dar și pasiune pentru artă.

În societatea românească, de cele mai multe ori copiii cu tulburări psihice sunt considerați o cauză pierdută.

Terapeuții, de Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Județean ”Mavromati”, au vrut să dovedească contrariul prin organizarea unui târg de Crăciun, cu obiecte dedicate acestei sărbători realizate tocmai de acești copiii care poartă stigmatul bolii.

Cei implicați în ameliorarea tulburărilor psihice la copiii scot în evidență faptul că arta poate vindeca sufletul și poate oferi sentimentul de utilitate.

Expoziția a fost vizitată de medici dar și numeroși elevi ai Liceului Alexandru cel Bun din municipiul Botoșani. Școlarii, coordonați de preoții de caritate, au intonat colinde și cântece de Crăciun pentru toți copiii aflați în suferință.

Toate exponatele realizate de copiii internați în cadrul Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică, expuse în cadrul târgului de Crăciun, pot fi cumpărate.

Banii vor fi strânși într-un fond special folosit pentru terapia și îmbunătățirea vieții acestor copiii.

 

Citeste si:

Facebook Comments