Lecție de umanitate

Dar din dar se face rai, spune o vorbă din bătrâni.

Ei bine raiul pentru zeci de copii oropsiți și nevoiași din județul Botoșani, a fost făcut de numeroasele cadouri oferite de un grup de elevi și profesori inimoși de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani. Aceștia au dăruit celor mai puțin norocoși, jucării, dulciuri și rechizite.

Coordonați de profesorul Cristina Roșu, zeci de elevi ai Liceului de Artă Ștefan Luchian, au inițiat proiectul „Săptămâna bunăvoinței”. Timp de șapte zile, micii artiști au strâns din donații, dulciuri, rechizite și jucării.

Mesajul umanitar transmis și promovat de elevii botoșăneni a dat roade. S-au strâns sute de donații. Pachetele cu mici bucurii au fost dăruit , copiilor din centrele de protecție socială.

Prima destinație a fost grădinița de la Orășeni Schit iar astăzi s-au bucurat de neașteptatele daruri și copii nevoiași din centrul ”Micul Prinț”. Elevii de la Liceul de Artă, le-au adus personal cadourile.

Elevii de la Liceul de Artă, spun că a fost o experiență deosebită și sunt bucuroși că au adus o rază de lumină într-o lume a durerii și neajunsurilor.

Profesorul Cristina Roșu,spune că elevii se implică de mai mult timp în voluntariat umanitar. Totodată, cadrul didactic precizează că încearcă să continue acest proiect și speră să atragă cât mai mulți oameni cu suflet mare, pentru a aduce speranță.

Mâine, un alt transport cu daruri din suflet se va îndrepta către centrul din Trușești, pentru a aduce din nou bucurie. Cel mai probabil un proiect asemănător va fi derulat la Liceul de Arte și cu ocazia programului ”Școala altfel”.

Citeste si:

Facebook Comments