Lecție de viață de la un copil abandonat

O tânără de 14 ani părăsită de părinți este o viitoare salvatoare de vieți și un adevărat model

În viață, orice s-ar întâmpla trebuie să lupți. Aceasta este mesajul impresionant pe care-l transmite, o tânără de 14 ani, abandonată de părinți. Anamaria a fost lăsată în grija statului la doar câteva luni, fiindcă familia în care s-a născut nu avea din ce să trăiască. A crescut în culori sumbre pasată dintr-o familie în alta, dezamăgită și speriată. Cu toate acestea, copila nu a încetat să lupte și să găsească resurse pentru a nu se lăsa bătută. Deși majoritatea copiilor abandonați se lasă copleșiți de durere, de revoltă și de multe ori renunță la luptă, Anamaria a reușit să-și depășească condiția și s-a refugiat în muncă și învățătură. A terminat în acestă vară clasa a VIII a și a reușit să obțină la Capacitate media 9.65. Nu a fost o surpriză pentru nimeni, fiindcă Ana Maria a fost cea mai bună elevă a școlii 10 din municipiul Botoșani, cu media generală de 9.70. Copila abandonată încă de la naștere, cu o copilărie furată, spune că învățătură, cărțile dar și o ambiție nemăsurată au ajutat-o să meargă mai departe.

Totodată, Anamaria Nechita, eleva care face performanță în ciuda sorții, este susținută de asistentul maternal în grija căreia se află de 6 ani.

Fata spune că angajatul de la Protecția Copilului i-a devenit o adevărată mamă, care o mângâie, o alină și o ajută la fiecare pas. Este femeia despre care, Anamaria spune că i-a salvat viața.

Dincolo de ambiție, inteligență și forță de luptă, Anamaria dă dovadă și de un suflet ales. Scopul ei în viață, este de fapt salvarea altor vieți. Să ofere și celorlați șansa de care a beneficiat ea, cunoscând-o pe asistentul maternal care-i ține loc de mamă. În primul rând Ana Maria vrea să devină medic SMURD.

Mai mult decât atât, vrea să înfieze un copil abandonat, așa ca ea și să-l protejeze pentru a nu mai trăi tristețe, dezamăgire și spaimă.

Dincolo de performanțele sale școlare și de planurile sale de suflet, Anamaria este un adevărat artist. Mai precis este îndrăgostită de literatură,obținând și un premiu la nivel național pentru un roman pe care a început să-l scrie, încă din clasa a VII a.

Asistentul maternal care i-a devenit mamă spune de altfel că Anamaria nu lasă cartea din mână, fapt care o umple de mândrie. Femeia s-a atașat de acest copil abandonat și îl iubește ca pe propria fiică. Este fericită că o are și mai ales este decisă să o susțină până la capăt.

Directorul de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, serviciul care se ocupă de protecția Anamariei, spune că în general asistenții maternali sunt oameni cu suflet mare și reușesc să aline și chiar să vindece rănile acestor copii abandonați. Atașamentul lor este deosebit, continuând să-i ajute toate viața, chiar și după ce ies din acest sistem.

Ana Maria Nechita, fata abandonată la naștere, dă zilnic o lecție de ambiție și putere de luptă, tuturor acelora care se lasă bătuți în fața sorții, de multe ori nedreaptă. Alături de femeia care i-a devenit mamă, Anamaria este gata la rândul ei să salveze vieți și să ofere speranță acolo unde aceasta lipsește.

Citeste si:

Facebook Comments