Lecție de viață de la un tânăr de 18 ani. Nu vede, dar a uimit prin talentul și determinarea sa.

Nimic nu trebuie să ne îngenuncheze și mai ales nu avem voie să încetăm să credem în ceea ce facem. Aceasta este o lecție de viață cât se poate de reală oferită de un tânăr de 18 ani din Botoșani. Se numește Mălin Vacariu și este un adolescent care nu se poate bucura de unul dintre cele mai importante daruri oferite omului, văzul. Dacă ceilalți tineri de vârsta lui, pot admira peisajele, culorile, formele și diversitatea vizuală a lumii, Mălin, de la o vârstă fragedă trăiește într-o lume dominată doar de contururi, umbre și cețuri. Botoșăneanul suferă de o boală gravă, care pur și simplu i-a răpit vederea. Părinții acestuia și-au dat seama în momentul în care Mălin avea doar 6 ani.

Au urmat ani grei, în care părinții lui Mălin nu știau dacă vor face față. Culmea cel care a mobilizat pe toată lumea a fost chiar puștiul ce se lupta cu orbirea. Mama lui Mălin, spune că acesta nu a îngenuncheat nicio clipă în fața bolii. Din contră, a urmat o școală normală, alături de copii de vârsta lui.

Mai mult decât atât Mălin Vacariu, a devenit un exemplu de curaj, ambiție și determinare. A realizat poate mai multe decât cei care se bucură zi de zi de acest dar al vederii. La 18 ani este un adolescent talentat, un adevărat lider și mai ales un literat. Compune poezii și versuri pentru diferite melodii. A fost mereu un elev silitor și a impresionat prin optimismul, talentul și voința sa

Ne-am întâlnit și cu Mălin. Este un tânăr de 18 ani plin de optimism și pentru nu există limite, nici măcar lipsa văzului. Este elev al Liceului de Artă și este un baterist deosebit de talentat. A dezvoltat încă din copilărie, o pasiune pentru muzică. Iubește rock-ul și a reușit performanța deja de a deveni un muzician căutat. A făcut parte din mai multe trupe rock. Uriașul set de tobe, amplasat într-o cameră a casei bunicilor este mijlocul prin care Mălin își cântă filosofia. Și de cele mai multe ori o face așa cum probabil multora le-a plăcea să gândească. Simte fiecare bătaie și transmite o forță și o energie debordantă.

Pentru Mălin tot ceea ce contează este să se bucure de fiecare moment al vieții. Este atât de puternic încât își urmează drumul fără crâcnire. Va merge la facultate, va urma o carieră, dar nu va renunța niciodată la pasiunea sa pentru muzică.

Mălin are filosofia sa de viață, desprinsă din numeroasele cărți citite la lupă, cu litere gigant sau pur și simplu ascultate, din muzica pe care o filtrează prin fiecare colț al sufletului dar și din felul în care simte. Pentru muzicianul Mălin Vacariu un om trebuie să creadă cu tot sufletul în ceea ce face.

Inclusiv pentru părinții săi, Mălin, este un adevărat exemplu. Nu s-a plâns niciodată și a citit enorm. A folosit audio-books, a folosit o lupă specială sau pur și simplu pagini cu litere gigant. Dar nu s-a oprit niciodată. Singura șansă pentru ca acest adolescent deosebit de talentat și curajos, să poată vedea este un transplant care nu a fost încă inventat.

Până când acest transplant va deveni posibil, Mălin Vacariu se bucură de viață și oferă o importantă lecție de curaj și optimism. Cântă într-o trupă rock, compune poezii, scrie versuri pentru melodiile sale și mai nou s-a implicat și într-un proiect rap. Este de altfel cunoscut ca un adevărat lider.

Citeste si:

Facebook Comments