Lecții cu specialiști străini

Elevii trebuie să-și cunoască aptitudinile pentru a avea o carieră de succes.

Tocmai de aceea, la Vârfu Câmpului, în cadrul unui proiect educațional european implementat la nivelul comunei, au sosit delegați din patru țări. Aceștia au împărtășit din experiența lor în domeniul orientării profesionale și vocaționale a școlarilor.

Ce pot să fac și mai ales ce îmi place să fac.

Acestea sunt întrebările pe care orice elev de clasa a VIII a ar trebui să și le pună înainte de a alege profilul unui liceu și mai apoi o carieră.

Tocmai pentru a-i ajuta pe tineri să decidă corect în privința viitorului profesional, la nivelul școlilor din Vârfu Cîmpului a fost implementat proiectul Erasmus Plus ”Planificându-mi viitorul”.

În cadrul proiectului, școlarii au fost ajutați să-și descopere aptitudinile și pasiunile.

Totodată la Vârful Câmpului a sosit și o delegație europeană, cu specialiști din patru țări, tocmai pentru a împărtăși din experința lor în domeniul orientării vocaționale. Este vorba de profesori sau consilieri educaționali din Bulgaria, Letonia,Turcia și Portugalia.

Aceștia au precizat că alegerea corectă a unei cariere pe caza aptitudinilor și pasiunilor este cheia succesului într-o societate echilibrată.

Delegația străină a fost impresionată de modul în care sunt educații elevi români dar mai ales de atmosfera din școlile rurale.

Tocmai de aceea reprezentanții Bulgariei de exemplu sunt convinși că acest proiect va fi un succes, iar elevii în urma acestei experiențe vor putea să-și identifice slujba sau cariera potrivită.

Proiectul este considerat o oportunitate și pentru administrația locală. Edilul comunei spune că în urma acestor proiecte internaționale cu participarea invitaților din Uniunea Europeană cultura și tradiția românească autentică au ocazia să fie descoperite și promovate.

Pe lângă acest proiect, la nivelul școlilor din Vârful Câmpului mai sunt în derulare alte două proiecte educaționale privind informatizarea orelor de curs dar și învățarea prin observație în mediul natural.

Citeste si:

Facebook Comments