Lecții de legislație predate de copii copiilor

Lecții de legislație predate de copii copiilor

Așa s-au petrecut astăzi orele la școala numărul 8 ”Elena Rareș”, din municipiul Botoșani. Elevii din clasa I i-au învățat și pe cei mai mici dintre colegii lor lecții importante privind comportamentul pe care trebuie să îl aibă în trafic și regulile de circulație. Asta după ce, la rândul lor au învățat aceste lucruri chiar de la polițiștii botoșăneni. Micuții s-au arătat extrem de încântați de ce au învățat.

Campania fost inițiată în școli de Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării Științifice. În program s-au înscris 645 de şcoli din întreaga ţară, cu 30.023 de elevi de clasa I. La nivelul judeţului Botoşani, în program s-au înscris 5 şcoli gimnaziale din Botoşani, Adăşeni, Hăneşti şi Albeşti. Copiii au fost implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române, iar Tedi a asigurat suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi. Ziua de 1 iunie a fost aleasă de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – I.P.J. Botoşani pentru a marca sfârşitul proiectului la nivelul judeţului Botoşani.

Sub îndrumarea poliţiştilor şi a cadrelor didactice, elevii de clasa întâi au „predat” colegilor de la pregătitoare, noţiuni de educaţie rutieră, pe care ei şi le-au însuşit pe parcursul derulării proiectului.

Citeste si:

Facebook Comments