VIDEO! Lecții de suflet și de salvat vieți

Acțiune de suflet la Parohia Sfântul Vasile cel Mare! Timp de două săptămâni aproape 100 de copii de-o șchioapă dar și ceva mai mari, au venit la Biserica din curtea Spitalului Județean. Au fost zile de vacanță petrecute în cel mai frumos și educativ mod. Au pictat, au cusut iar astăzi, în ultima zi de activități, au învățat să salveze vieți de la cadrele medicale din cadrul Unității de Primire a Urgențelor.

Așa a început fiecare dimineață de la Școala de vară. Sunetul de toacă a fost semnalul că încep activitățile. La mesele frumos aranjate sub copacii din curtea lăcașului de cult, copiii și-au luat în serios activitățile. Dacă la început au fost în jur de 30 de micuți, pe parcurs numărul lor s-a triplat. Astăzi a fost ultima zi în care micii botoșăneni au luat parte la cursurile Școlii de Vară.

Cei mici au învățat și câte ceva despre gastronomie, despre ce și cum să mânânce pentru a avea un stil de viață sănătos. Au învățat ce înseamnă milostenia, ce înseamnă să își ajuți semenii și cât este de important să dai o mână de ajutor la nevoie. De aceste aspecte s-au ocupat preotii Chirvase și Buhaciuc iar astăzi, o lecție de salvat vieți a oferit și medicul Ramona Guraliuc împrenună cu asistenții de la UPU.

Și s-a trecut repede la proba practică ce i-a ținut cu sufletul la gură pe cei mici. Iar dacă victima nu răspunde, cei mici au fost învățați să facă și pasul următor.

Cu ajutorul Lui Dumnezeu, parohul Bisericii speră ca această Școală de Vară să devină tradiție la Biserica pe care o păstorește iar de la an la an, numărul beneficiarilor să crească. Zi de zi, copiii au primit o masă caldă și materiale cu care și-au desfășurat activitatea.

Citeste si:

Facebook Comments