Lecții predate de polițiști elevilor

Lecții predate de polițiști elevilor

În perioada 19-23.02.2018 poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de informare a elevilor din clasele primare și a copiilor preșcolari în cadrul Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Activităţile au avut ca scop informarea copiilor, în vederea reducerii riscului de victimizare, şi s-au desfăşurat la Şcoala Gimnazială Mihai Constantineanu Dorobanţi, Şcoala Gimnazială nr. 1 Vlădeni şi Grădiniţa cu program prelungit din cadrul Seminarului Teologic Sf. Gheorghe Botoşani.

Poliţiştii le-au oferit elevilor informaţii privind siguranţa personală acasă, pe stradă şi în locurile de agrement.

Întâlnirile se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, în cadrul cărora copiii primesc sfaturi referitoare la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, când se deplasează în locuri aglomerate, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Cei mici sunt învăţaţi cum să traveseze în siguranţă, care sunt regulile de circulație atunci când sunt pe role sau biciclete, unde este locul lor în automobil, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă.

Campania se adresează elevilor tuturor claselor primare şi va avea loc şi în alte unităţi de învăţământ.

Citeste si:

Facebook Comments