Legea anti-fumat poate duce la…divorț

Au fost aplicate primele avertismente

Legea antifumat ce a intrat în vigoare de ieri, a stârnit deja nemulțumire în rândul fumătorilor. Mai ales a celor de la sate. Obișnuiți să își bea cafeaua sau să servească o bere la birt, oamenilor le vine greu să se abțină de la fumat și să iasă afară să își aprindă o țigară. Se acomodează, dar nu foarte ușor.

Fumători sau nefumători, oamenii de la sate nu consideră legea a fi una bună sau măcar folositoare. Ba dimpotrivă. În așa condiții toată lumea are de pierdut. Unii se tem chiar că ar putea rămâne și fără partenerul de viață.

În municipiul Botoșani, polițiștii locali au aplicat deja câteva avertismente încă din prima zi de când legea anti-fumat a intrat în vigoare.

Sancțiunile prevăzute de legea anti-fumat sunt drastice. Atât pentru cei care sunt prinși că fumează în spații închise dar și pentru administratorii de localuri publice. Astfel, un fumător care este surprins în timp ce fumează în spații publice închise riscă amenzi cuprinse între 100 de lei și 500 de lei. Asta în timp ce administratorii de localuri care permit fumatul se aleg cu amenzi de la 5000 de lei până la 15.000 de lei. În plus, la a doua abatere li se suspendă activitatea, iar dacă se constată că au încălcat legea și a treia oară pot rămâne fără activitate.

Citeste si:

Facebook Comments