Legea falimentului personal ar putea intra în vigoare mai repede. Ce vor să facă parlamentarii

Legea falimentului personal ar putea intra în vigoare mai repede. Ce vor să facă parlamentarii

Legea insolvenței persoanelor fizice ar putea intra în vigoare mai repede: de la 1 iunie! Deși Guvernul a amânat aplicarea legii pentru anul viitor, aleșii nu sunt de acord și vor sa urgenteze lucrurile.

Propunerea de amânare a legii a venit de la Ministerul Justiţiei, în urma unei unei solicitări a CSM, pe motiv în sistemul judiciar nu există suficienţi specialişti care să analizeze controlul cheltuielilor celor care cer falimentul personal, potrivit sursei citate.

Potrivit legii, românii care au datorii vor avea posibilitatea să-și declare falimentul personal și vor beneficia de două proceduri: una administrativă, care prevede că, în fața unei comisii de insolvență, își vor putea face un plan de reeșalonare a datoriilor pe un termen de 5 ani, și o procedură de lichidare în fața instanțelor de judecată.

În momentul deschiderii procedurii de insolvență se suspendă orice procedură de executare silită și nicio altă procedură de executare silită nu mai poate fi începută, se acordă preferință planului de rambursare și nu lichidării bunurilor, se suspendă de drept acumularea dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere după momentul inițierii procedurii de insolvență și debitorul poate propune un plan de rambursare a datoriilor care se întinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii cu încă un an.

 

Sursa: realitatea

Citeste si:

Facebook Comments