Legea salarizării a fost modificată pentru personalul medical şi din educaţie

Legea salarizării a fost modificată pentru personalul medical şi din educaţie

Guvernul a aprobat  un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar parte din modificările aduse vizează personalul din sistemul santiar, precum şi cadrele didactice. Printre acestea se află limitarea sporurilor pentru medici la 30% şi reglementarea plăţii cu ora pentru cadrele didactice.

Personalul din sistemul sanitar care a beneficiat în anul 2017 de tichete de masă va beneficia de acordarea indemnizaţiei de hrană pe tot parcursul anului 2018, iar această indemnizaţie va fi exceptată în anul 2018 la stabilirea limitei de sporuri de 30%.

În ceea ce priveşte acordarea sporurilor, documentul aprobat de Guvern stabileşte prorogarea până la 1 martie 2018 a prevederilor care condiţionează încadrarea sporurilor în limita de 30% pentru personalul din sistemul sanitar. Începând cu data de 1 martie 2018, pentru personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, cuantumul sporurilor pentru condiţii de muncă se va determina conform Regulamentului-cadru de acordare a sporurilor, elaborat de Ministerul Sănătăţii până la data de 1 martie 2018, fără a depăşi limita de 30%.

Tot din luna martie 2018, pentru personalul din sistemul sanitar, determinarea drepturilor salariale aferente activităţii prestate în linia de gardă, a sporului pentru activitatea prestată în ture, a sporului acordat pentru munca prestată în zilele de sâmbătă şi duminică şi de sărbătorile legale şi a sporului pentru munca prestată în timpul nopţii se va face conform prevederilor legale aplicabile pentru luna ianuarie 2018.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern vizează şi clarificarea salarizării gărzilor obligatorii efectuate de medici în afara programului normal de lucru de la funcţia de bază până la limita a 48 de ore pe săptămână.

Citeste mai mult: adev.ro/p0joja

 

 

Citeste si:

Facebook Comments