Liceenii luptă împotriva abandonului școlar

26 de licee au primit aprobare pentru ROSE

26 de licee din Botoşani au primit aprobare pentru înscrierea la cel mai nou proiect educaţional. Este vorba despre Romania Secundary Education Project- ROSE şi este implementat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Naţionale.

Acest proiect are ca scop prevenirea abandonului şcolar.

Proiectul implementat încă din anul 2015 de către Ministerul Educației, a atras foarte multe instituții de învățământ din țară.

El se defăşoară în trei runde şi pe o perioadă de şapte ani, mai bine zis între 2015 şi 2022. La Botoșani, șapte licee sunt înscrise în prima etapă de desfășurare a proiectului. Pentru anul școlar 2016-2017 s-au înscris Liceul Tehnologic ’’Elie Radu ’’din Botoşani şi Liceul ’’Alexandru cel Bun’’.

Pentru runda a doua sunt 17 licee care vor suţine proiecte în anul şcolar 2017-2018.

Printre ele se află Liceul de Artă ’’Ştefan Luchian ’’, Colegiul Economic ’’Octav Onicescu’’şi Liceul cu Program Sportiv Botoşani. În ceea ce priveşte runda a treia, care este programată pentru anul şcolar 2018-2019, doar două licee vor avea de realizat proiecte. Este vorba despre Liceul Tehnologic ’’Nicolae Bălcescu ’’ din Flămânzi şi Liceul Tehnologic ’’Ştefan cel Mare şi Sfânt ’’ din Vorona.

Liceele vor avea de realizat activităţi de consiliere, îndrumare şi orientare vocaţională.

Pe lângă acestea vor mai fi activităţi extracurriculare şi de informare precum vizite, excursii sau stagii de pregătire. La acestea se mai adaugă participări la competiţii, dar şi lucrări de renovare şi amenajare a clădirilor şcolare.

Mihaela Huncă, inspector şcolar general a declarat că prin proiectele realizate de unităţile de învăţământ înscrise în acest proiect se va obţine suma maximă aprobată pentru județul Botoșani. Adică 2.547.500 de euro.

Proiectul este finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Citeste si:

Facebook Comments