VIDEO! Licitații pentru utilități, drumuri și gaz

Bugetul redus al Primăriei Botoșani nu permite investiții majore. Singurele resurse de finanțare sunt proiectele europene și cele depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Municipalitatea nu are bani nici măcar pentru racordarea la utilități a locuințelor ANL de pe Șoseaua Iașului dar a demarat deja licitația.

Mii de botoșăneni au depus în ultimii ani solicitări pentru locuințe ANL și stau așteptare. Pe Șoseaua Iașului blocurile construite prin Agenția Națională pentru Locuințe sunt aproape finalizate, dar nu sunt racordate la utilități. Costurile pentru racordarea la gaz, electricitate, apă și canalizare trebuie suportate de Primărie, iar investiția depășește totalul construcției ansamblului de locuințe. Primăria a demarat licitația și ia în calcul un împrumut pentru ca blocurile să poată fi date în folosință.

Primarul susține că întârzierea racordării la utilități este cauzată și de lipsa de interes a societăților care nu s-au înscris la licitație.

Totodată, s-au organizat licitații și pentru modernizarea unor străzi din oraș și pentru extinderea rețelei de gaz. Conducta de gaz va ajunge pe strada Plopilor, pe strada Săvenilor și la Pod de Piatră.

Citeste si:

Facebook Comments