VIDEO! Limba română, punte peste Prut

Versurile unui poet și limba română au ridicat o punte de suflete peste Prut.

Dincolo de metaforă, frații prin grai și origini de pe ambele maluri ale râului-graniță s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unui simpozion și concurs internațional de poezie dedicat marelui om de litere basarabean Grigore Vieru.

Evenimentul cultural la care au participat numeroase personalități a avut loc la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Botoșani.

Puțini s-ar așteptat ca un concurs internațional de poezie să se desfășoare într-un loc în care trupul este un mijloc de expresie. Cu toate acestea la Liceul cu Program Sportiv, poezia și limba română în formele ei cele mai sublime au devenit deja o tradiție.

De 5 ani aici au loc întâlniri ale oamenilor de cultură de pe ambele maluri ale Prutului dar și concursuri de poezie destinate tinerilor și adulților.

Întreaga manifestare culturală a fost dedicată marelui poet basarabean Grigore Vieru, un adevărat apostol al cuvântului scris în limba română.

De altfel la eveniment au participat personalități de renume atât din Republica Moldova dar și din România. Printre acestea s-a numărat și Eugen Doga, unul dintre cei mai renumiți compozitori ai secolului XX.

Nu au lipsit nici momentele artistice, cu muzică corală și interpretări emoționate în fața unei audiențe numeroase.

Pentru invitații basarabeni, acest simpozion dedicat poetului Grigore Vieru, a fost un moment aparte, o punte culturală dincolo de granițe.

Simpozionul omagial a fost susținut vineri în timp ce concursul de poezie a avut loc sâmbătă în cadrul Liceului cu Program Sportiv.

 

Citeste si:

Facebook Comments