Lista cu candidații PNL sunt pe ultima sută de metri

Targetul este de 50%+1

Lista cu candidații PNL validați pentru alegerile locale din iunie 2016 sunt pe ultima sută de metri. Totodată a fost stabilit și targetul pentru alegerile locale din acest an. Copreședintele PNL Botoșani, Cătălin Flutur, a spus clar că nu discută decât pentru un target de 50% plus 1.

În ceea ce privește candidaturile pentru funcția de primar au mai rămas de validat de Consiliul Executiv Județean al PNL Botoșani în comunele Concești, Românești, Hilișeu Horia, Mitoc, Dimăcheni și Hlipiceni. Liderii locai ai PNL au precizat că mai este doar o formalitate pentru ultimele validări. Însă, Cătălin Flutur susține că lista candidaților pentru primării nu este bătută în cuie, putând să mai survină unele modificări.

În schimb, listele pentru Consiliul Județean și pentru consiliile locale se află în faza de evaluare a celor care au solicitat să candideze. Cătălin Flutur a spus că sunt peste 80 de solicitări numai la Consiliul Județean. La această evaluare sunt luate în considerare mai ales persoanele integre, dar și persoane care nu sunt membre PNL și care s-au evidențiat mai mult pe plan profesional și mai puțin pe plan politic.

Totodată se va respecta și cota de gen în privinţa candidaţilor. Deja au fost validate cinci femei pentru funcţia de primar. Dar nu a fost adoptat un procent fix cu privire la prezenţa femeilor pe liste.

Pe această linie, a cotei de gen din rândul candidaților liberali, copreședintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a prezentat una din cele 5 femei care candidează pentru funcția de primar. Este vorba de Mirela Saucă, care candidează pentru funcția de primar al orașului Săveni.

Copreședintele Organizației de Femei din cadrul PNL Botoșani, Sânziana Secrieru, a ținut să precizeze că încă sunt multe femei în județ care au o frică în a face politică.

Lista finală urmează să fie prezentată cel mai probabil în apropierea termenului limită, adică la finele lunii aprilie, când fi depusă.

Citeste si:

Facebook Comments