Listă finală la PNL Botoșani

Convocat la ora 13, Biroul Politic Național a hotărât, în cele din urmă, lista finală cu candidații PNL Botoșani penru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Și asta în ciuda faptului că pe 1 octombrie Comitetul de Coordonare Județean a stabilit, în urma votului celor aproape 500 de liberali prezenți, o listă care a provocat un val de nemulțumiri din partea celor care nu au prins un loc eligibil.

După zile de discuții și negocieri, BPN a stabilit ca pentru Senat să candideze Costel Șoptică și Viorel Grigoraș, iar pentru Camera Deputaților vor candida Cristian Achiței, Cristian Roman și Verginel Gireadă. Mirela Saucă, care inițial se afla imediat după deputatul Cristian Roman, acum este pe listă după deputatul Verginel Gireadă.

Prin decizia luată de conducerea centrală s-a renunțat astfel și la numirea unui candidat din afara județului, ce nominalizată fiind Sulfina Barbu. Probabil nemulțumirea liberalilor din Botoșani, care își propuseseră să meargă la București pentru a protesta împotriva acestei numiri, i-a determinat pe membrii BPN să n-o mai pună pe Sulfina Barbu pe lista de la Botoșani.

Anterios ședinței BPN, liderii PNL Alina Gorghiu, Ilie Bolojan și Gheorghe Falcă au avut o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș pe marginea Platformei «România 100» lansată de șeful Executivului.

Joi, 27 octombrie, este ultima zi când se pot depune listele cu candidați, iar pe 10 noiembrie începe campania electorală.

Citeste si:

Facebook Comments