VIDEO! Listă lungă de așteptare la Spitalul Recuperare

Cu jumătate de cabinet. Aşa vorbeşte directorul unui spital din Botoşani când vine vorba de activitatea medicală pe unele specializări din ambulatoriu. Pentru că nu există decât un singur medic, orarul de lucru a fost redus la jumătate. Situaţia nu e nici nouă şi nici unică.

Din lipsă de medici o parte din cabinetele de specialitate ale spitalelor funcționează la limita de avarie. Pacienţii, în cea mai mare parte pensionari, aglomerează holurile doar pentru a afla că sunt programaţi în altă lună.

Un astfel de caz e Neurologia de la Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe”, unde un singur medic asigură întreaga activitate.Din această cauză, restul de 23 de paturi au fost preluate de alte specializări. Chiar şi aşa, medicul neurolog face cu greu faţă tuturor pacienţilor. Mai ales că trebuie să se împartă între consultaţii în cabinetul din ambulatoriu şi vizitele pe secţie.

De aceea, pacienţii ajung pe liste de aşteptare întinse pe două, trei sau patru luni chiar şi atunci când nu au nevoie decât de o simplă reţetă pentru farmacie.

Neurologia nu e singura specializare în această situaţie. Tot doar un singur medic are şi Reumatologia, unde cererea este aproape la fel de mare iar paturile sunt ocupate în permanenţă.

Deşi reprezentanţii spitalului anunţă periodic posturile scoase la concurs chiar şi în reviste de specialitate, ele rămân neocupate. Cele două secţii au câte un singur medic de peste trei ani.

Unitatea nu e în aceeaşi situaţie când vine vorba de personal mediu. Recent, spitalul a angajat 7 infirmieri şi îngrijitoare după un concurs cu 10 candidați.

Citeste si:

Facebook Comments