Loc de cultură năpădit de gunoaie

Loc de cultură năpădit de gunoaie

Loc de cultură din centrul orașului transformat în container de gunoi. Terasele Casei de Cultură a Sindicatelor, spațiu în care botoșănenii vin să vadă concertele Filarmonicii dar și numeroase alte spectacole, sunt invadate de sticle sparte, pet-uri de bere goale , ambalaje și alte tipuri de gunoaie. De vină, spun autoritățile, sunt tinerii care își fac veacul prin jurul clădirii dar și oamenii fără adăpost.

Ca să ajungă la un concert al Filarmonicii sau la un spectacol organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, de multe ori botoșănenii sunt nevoiți să se împiedice de gunoaie și sticle sparte. Pe terasele din fața instituției, chiar în centrul orașului, zac împrăștiate de luni de zile, deșeuri de toate tipurile.

Botoșănenii sunt revoltați și spun că de vină sunt și tinerii care își petrec timpul, mai ales în zilele călduroase, pe esplanada clădirii. Aceștia aruncă ambalaje, sticle goale de bere sau de suc, la întâmplare. Totodată, în zonă își fac adăpostul și oamenii ai străzii care la rândul lor fac mizerie.

Reprezentanții Primăriei spun că au fost deja sesizați de conducerea Casei Sindicatelor încă de acum un an.

La începutul anului au fost luate măsuri imediate iar cei care făceau mizerie alungați de polițiștii locali. După ce patrulele au renunțat să-și mai facă simțită prezența, întâlnirile de pe terasele Casei Sindicatelor au fost reluate iar gunoaiele s-au înmulțit din nou.

Cele mai mari probleme sunt în timpul verii cânt zeci de tineri se adună pe treptele și terasele Casei Sindicatelor. Totodată, în zonele mai retrase își fac culcușul și oamenii străzii.

Citeste si:

Facebook Comments