Locuinţă distrusă parţial de un scurtcircuit electric

Locuinţă distrusă parţial de un scurtcircuit electric

O familie din Hilişeu Horia a fost păgubită de foc de aproximativ 15.000 de lei. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse într-un incendiu produs sâmbătă seară.

Generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric, incendiul s-a extins cu repeziciune la bunurile din două camere şi acoperişul casei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului 22.30.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu două autospeciale, dar şi pompierii voluntari din Hilişeu Horia.

Intervenţia a durat mai bine de o oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproape 80.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:
– nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Citeste si:

Facebook Comments