Locuințele ANL nu se mai vând

Locuințele ANL nu se mai vând.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Vasile Dîncu, care a motivat că statul are nevoie de o rezervă de spaţii locative pentru cazurile sociale, dar şi pentru situaţii de urgenţă.

Totodată, Vasile Dâncu a precizat că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la nişte locuinţe temporare, de unde să se mute peste o perioadă. Acesta a mai adăugat că noua lege a locuinţelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare.

La Botoşani sunt aproximativ 800 de locuinţe ANL.

Până la această dată Locativa, societatea care administrează fondul locativ al municipiului, a primit 57 de cereri de la chiriaşi care ar fi dorit să devină proprietari, însă nu a fost finalizată nicio tranzacţie.

Directorul Locativa a mai adăugat că despre vânzarea locuinţelor ANL se vorbeşte de câţiva ani, însă la nivel naţional s-au vândut până în 50 de spaţii locative. Mai mult, prețul acestor locuințe este unul destul de mare.

Vicepremierul a mai spus că trebuie construite mai multe locuinţe ANL, dar fie în parteneriat cu primăriile, fie în parteneriat public-privat.

Citeste si:

Facebook Comments