Locurile copilăriei lui Eminescu vor prinde viață. Lacul cu nuferi a intrat în atenția autorităților cu noi amenajări turistice

Locurile copilăriei lui Eminescu vor prinde viață. Lacul cu nuferi a intrat în atenția autorităților cu noi amenajări turistice

Lacul codrilor albastri de la Ipotești renaște din propria cenușă.

După ce a fost lăsată aproape în paragină, ani la rând și mai nou în pericol de a seca, lacul cu nuferi de la Ipotești intră în atenția autorităților.

Zona pădurii de la Ipotești, cu tot cu luciul de apă despre care se spune că l-a inspirat pe Eminescu în creația poetică, a intrat în reabilitare. Mai precis, a fost construit un nou pod peste lac, au fost amenajate noi ale pietonale, mobilier specific și piste pentru bicicliști.

Lucrările sunt avansate, spun șefii de la Memorialul Ipotești, urmând ca până la sfârșitul lunii octombrie, lacul cu nuferi eminescian să capete o nouă înfățișare, mai atractivă pentru turiști.

Mai mult decât atât, Miluță Jijie, directorul Memorialului Ipotești, spune că se gândește inclusiv la amenajarea în scop turistic a poieniței din preajma lacului, un loc predilect pentru picnicuri mai ales în timpul verii.

La nivel de Consiliul Județean, având în vedere importanța turistică a lacului cu nuferi s-au alocat fonduri pentru reabilitări dar se urmărește și mărirea organigramei în așa fel încât lacul să fie păzit și curățat.

Lacul cu nuferi de la Ipotești, alături de ansamblul muzeistic al memorialului atrage mii de turiști anual, în special pasionați de opera și personalitatea marelui poet Mihai Eminescu.

Citeste si:

Facebook Comments