LSI ajută profesorii în obţinerea decontării navetei

Mai sunt câteva zile şi noul an şcolar va începe.

Cu toate acestea multe cadre didactice atât calificate cât şi necalificate nu au primit încă posturi. Acest lucru poate se va rezolva în cadrul şedinţei publice de mâine,când Inspectoratul Şcolar Judeţean îi va convoca în vederea repartizării posturilor rămase vacante.

Şedinţa de repartizare va avea loc la ora 10:00 în aula de la Colegiul National  „A.T. LAURIAN” Botosani.

Aceste posturi vor stabiliza piaţa locurilor de muncă în învăţământ. Cine ştie însă câţi dintre profesori vor accepta în cele din urmă aceste posturi? În condiţiile în care naveta este unul dintre cele mai importante criterii în acceptarea sau refuzarea unui post.

În momentul în care se face repartizarea candidaţilor pe posturi Inspectoratul Şcolar Judeţean ţine cont nu doar de nota obţinută la examen ci şi de domiciliul candidatului. Astfel ei încearcă să trimită candidaţii la Şcolile cele mai apropiate de aceştia. Cu toate acestea există şi acum şcoli unde naveta nu se decontează. În aceste condiţii cadrele didactice au dreptul să refuze postul primit.

Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, afirmă că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine decontarea navetei la toate şcolile din judeţ. Speră prin acest lucru ca profesorii suplinitori ce vor fi repartizaţi să accepte posturile.

Citeste si:

Facebook Comments