Lucrări falsificate la Evaluarea Națională

DNA a intrat pe fir

Direcția Națională Anticorupție a declanșat o anchetă în cazul lucrărilor susținute la Evaluarea Națională, de fiul unui primar din județul Suceava. Procurorii aveau suspiciuni că tezele fiului lui Ilie Lungu, primarul orașului Salcea ar fi falsificate. Lucrările elevilor din județul Suceava au fost corectate de profesori din județul Botoșani. Comisia Județeană din Botoșani a analizat cele două lucrări și a ajuns la concluzia că acestea ar putea fi falsificate, întrucât deși ele aparțineau aceluiași candidat, scrisul era diferit. A fost sezizat și Inspectoratul Școalar Județean, care la rândul său a cerut sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție.

Pe fir au intrat și procurorii de la Direcția Națională Anticorupție care au efectuat o ancheta în acest caz, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că niciuna dintre cele două teze nu îi aparțin fiului primarului suceavean. DNA a transmis Ministerului Educatiei Naţionale şi Cercetării Ştiintifice să i-a măsuri în această privință. Drept urmare, reprezentanții Ministerului Educației au hotărât ca elevul să primească nota 1 pentru fiecare dintre cele două lucrări, urmând ca el să fie redistribuit în funcţie de noua medie.

Fiul primarului din Salcia a susţinut ambele lucrări scrise la Centrul de Examen – Şcoala Gimnazială ”Aurel Stanciu” Salcea”. Acesta a obținut 10 la limba și literatura română iar la matematică 8.25. Media de admitere 8,83 la Colegiul Tehnic ”Al I Cuza” din Suceava a fost de 8,83 din Suceava, aceasta fiind a treia medie de admitere la acest colegiu.

Procurorii de la DNA Suceava au afirmat că vor continua ancheta cu privire la cei care au facilitat falsificarea tezelor.

Citeste si:

Facebook Comments