Lucrări finalizate la «Lacul cu nuferi»

Au fost finalizate lucrările la Lacul de la Ipotești.

Începute în luna iulie, lucrările de reamenajare din zona Lacului cu Nuferi de la Ipotești au fost finalizate zilele acestea.

Acum vizitatorii lacului au posibilitatea de a obţine informaţiile necesare despre zona amenajată de la centrul info-turistic, cât și de a se plimba și relaxa în acest loc feeric de la Ipotești.

Reamenajarea Lacului cu Nuferi, pornită în această vară, s-a făcut cu un buget de aproximativ 200 de mii de lei și a constat în refacerea aleii de acces spre lac, a treptelor, instalarea de noi bănci şi coşuri de gunoi, dar şi amenajarea unei alei pe malul drept al lacului.

Podul de peste lac a fost refăcut în totalitate, iar soclul de pe insulă a fost îmbrăcat în lemn.

Conducerea județului a mai anunțat că are în vedere și curățarea lacului de ierburile și stufărișul putrezit pe perioada de iarnă când apa va fi înghețată și se va putea efectua această operațiune.

Pentru păstrarea curățeniei în zona Lacului cu Nuferi Consiliul Județean are în vedere să asigure pază acestui obiectiv. În plus, pentru a scoate în evidență frumusețea acestui loc, de inspirație pentru poetul Mihai Eminescu, se dorește și instalarea unui sistem de iluminare.

Vizitatorii lacului vor avea posibilitatea de a obţine informaţiile de care au nevoie de la centrul info-turistic amenajat la intrarea în perimetrul lacului, şi se vor putea orienta cu ajutorul noilor indicatoare informative montate de-a lungul căilor de acces.

Citeste si:

Facebook Comments