Lucrările de la Stația de tratare a apei Ștefănești s-au încheiat

Capacitatea de tratare s-a dublat

Prima lucrare din cadrul masterplanului derulat de Nova Apaserv, denumit «Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă-canalizare și epurare», s-a finalizat. Prima etapă a constat în extinderea și modernizarea Stației de Tratare a apei de la Ștefănești. Valoarea proiectului este de 19,3 milioane de lei.

După o perioadă de teste a calităţii apei, a bunei funcţionări a echipamentelor din staţie, comisia de recepţie a constatat că sunt întrunite elementele necesare semnării procesului verbal la terminarea lucrării. Staţia de la Ştefăneşti dublează capacitatea de tratare a staţiei existente. Lucrările de modernizare s-au făcut în incinta staţiei vechi.

În vară se va finaliza şi conducta de transport care va transporta apa din Staţia Ştefăneşti şi va asigura alimentarea localităţilor de pe traseu şi nu în ultimul rând a oraşului Săveni, care de ani de zile nu beneficiază de o apă de cea mai bună calitate.

Managerul de proiect, Florin Nicolau spune că staţia de la Ştefăneşti este complet automatizată şi poate asigura alimentarea cu apă pentru 200.000 de locuitori. Este vorba de posibilităţile tehnice și nu de numărul existent al abonaţilor care ar putea beneficia de servicii.

Staţia de la Ştefăneşti va lucra la capacitate maximă atunci când se va da drumul şi la Săveni, a mai spus Florin Nicolau.

Contractul cu societatea Coral Tulcea, cea care a asigurat proiectarea şi execuţia staţiei, a fost semnat la finalul lui 2012.

Citeste si:

Facebook Comments