Lumea lui Eminescu văzută prin obiectivul aparatului de fotografiat

Eminescu văzut prin obiectivul aparatului de fotografiat.

Și nu este vorba de chipul genialului poet imortalizat acum 150 de ani ci de o experiență unică prin intermediul fotografiei la Ipotești. Pe meleagurile copilăriei poetului Mihai Eminescu se desfășoară un atelier fotografic destinat amatorilor și pasionaților de arta foto, la care au participat cluburi de profil din toată țara. Invitatul special a fost fotograful Andrei Baciu, cel care de altfel a ținut prelegeri în acest domeniu.

La Ipotești în cadrul atelierului vor fi discutate atât aspecte teoretice urmând și o latură practică cu tema descoperiri lui Eminescu în locurile sale natale.

Totodată Andrei Baciu precizează că aceste ateliere sunt foarte importante pentru pasionații de fotografie pentru a înțelege regulile dar și principiile acestei arte care se dezvoltă de la un deceniu la altul.

La atelier au sosit pasionații de fotografie din toată țara, individual sau grupați în cluburi foto. De exemplu brașoveanca Ana Andrei Neicu, editoarea unei reviste, spune că a venit și pentru lumea satului moldovenesc.

Pasiunea pentru lumea privită prin obiectivul de fotografiat nu are limită de vârstă, după cum ne spune și Constantin Ciofu coordonatorul clubului fotografilor din Iași, prezent la acest atelier.

Activitățile din cadrul atelierului foto se vor întinde pe durata întregului weekend, participanții luând parte atât la conferințe teoretice dar și la activități practice prin împrejurimile Ipoteștiului, mergând pe urmele lui Eminescu.

Citeste si:

Facebook Comments