Lunea pomenilor electorale. Cadoul de 4 miliarde pe care deputaţii îl pregătesc salariaţilor din educaţie şi sănătate

Lunea pomenilor electorale. Cadoul de 4 miliarde pe care deputaţii îl pregătesc salariaţilor din educaţie şi sănătate

Avertizările Guvernului nu-i impresionează pe parlamentari, deputaţii dând astăzi votul final pe legea care majoreaă salariile în sănătate şi educaţie, lărgind lista beneficiarilor. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a calificat aceste măsuri drept „pomeni electorale”, făcând o notă de plată de 3-4 miliarde lei (în plus faţă de cele 2,6 miliarde alocate prin ordonanţă). Totodată, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a avertizat că deficitul bugetar estimat este de peste 3% din PIB “dacă nu se decide reducerea altor cheltuieli”.

Estimăm un deficit bugetar de peste 3% din PIB, dacă nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui să vedem când iese acest proiect şi vom vedea apoi ce facem”, a spus, săptămâna trecută, la Parlament, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, referindu-se la proiectul Legii salarizării bugetarilor.

În acest context, Anca Dragu a reamintit că, potrivit legii responsabilităţii fiscal-bugetare, adoptată în 2010, „cu 180 de zile înainte de alegeri nu pot creşte cheltuielile salariale şi nu pot fi luate măsuri care să conducă la aceste cheltuieli”.

Citiți continuarea articolului pe www.gândul.info

Citeste si:

Facebook Comments