VIDEO! Mai au o lună la dispoziție

Mai bine de jumătate dintre fermierii botoşăneni au depus deja cererile la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură pentru subvenţiile din acest an. Reprezentanţii instituţiei spun că sunt în grafic. Chiar dacă n-au reuşit să rezolve toate programări, sunt încrezători că până pe 15 mai, ultima zi a campaniei, vor reuşi să depună cereri toţi botoşănenii.

Aflaţi aproximativ la jumătatea campaniei, angajaţii APIA au reuşit să înregistreze cererile pentru 18.000 de fermieri. Programaţi au fost mai mulţi dar câteva mii nu au răspuns invitaţiei, mai ales că a început şi sezonul muncilor agricole.

Pentru suprafeţele mai mari de 50 hectare de teren, cererile trebuie depuse la Centrul Judeţean, în timp ce pentru cele mai mici, cererile se depun la Centrele locale. Cu opt asemenea centre în tot judeţul, fiecare angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Botoşani are în sarcină aproximativ 700 de fermieri pe care trebuie să-i ajute la depunerea cererilor.

Până la finalul campaniei sunt programaţi peste 35.000 de fermieri botoşăneni iar 15 mai este ultima zi în care se pot depune cereri de subvenţie.

 

Citeste si:

Facebook Comments