VIDEO! Mai bogați cu 2 cetățeni de onoare

Doi oameni de valoare vor primi titlul de cetățean de onoare ai municipiului Botoșani. Nicolae Botgros, prim-dirijor și solist al Orchestrei Naționale de muzică populară ”Lăutarii dar și Mariana Honceru, autoarea versurilor melodiei ”Dorul Basarabiei”, vor primi distincţia de cetățeni de onoare.

Consilierii locali ai municipiului Botoșani au aprobat în unanimitate de voturi un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare unor personalități de pe plan național. Acordarea acestui titlu survine în spiritul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Ștefan Dodiță, președintele Fundației Nicoară a trecut în revistă realizările celor două personalități, Nicolae Botgros și Mariana Honceru.

A început cu activitatea Marianei Honceru. Este un textier recunoscut la nivel național care scrie texte pentru interpreți cunoscuți, iar cel mai elocvent exemplu este Ion Paladi.

Nicolae Botgros s-a născut la 25 ianuarie 1953, într-un sat din Republica Moldova iar prin spectacolele sale a redeșteptat sentimentul apartenenței la același neam, aceeași cultură și identitate fiind unul dintre promotorii ideii de unire a tuturor românilor.

Citeste si:

Facebook Comments