VIDEO! Mai mult circ decât administrație în Consiliul Local

La Botoșani, se pare, circul ține loc de administrație. Cel puțin asta ne demonstrează la aproape fiecare ședință, consilierii locali, cei care sunt de altfel plătiți din bani publici să aibă grijă de soarta orașului. Scandalurile și politica fac de cele mai multe ori legea în Consiliul Local. De această dată, certurile au izbucnit între aleșii locali de la o chestiune aparent banală, amplasarea unui bust într-un parc din municipiu.

Astăzi consilierii locali ai municipiului Botoșani s-au întrunit în ședința ordinară, organizată la finele fiecărei luni. Pe ordinea de zi, a fost propusă și acceptarea unei donații din partea Partidului Național Liberal. Mai precis era vorba despre bustul lui I.C. Brătianu, o personalitate marcantă a istoriei românilor și un artizan al realizării Marii Unirii de la 1918.

Bustul urma să fie amplasat în parcul de la Junior în apropierea celui al poetului Ion Pillat. Propunerea a stârnit nemulțumirea consilierilor social-democrați. Viceprimarul Cosmin Andrei, a precizat că bustul trebuie amplasat în apropierea sediului PNL adică undeva pe strada Teatrului, pe un trotuar în apropierea autogării din zonă.

Propunerea viceprimarului PSD a aprins scânteia conflictului. Primarul Cătălin Flutur a considerat remarca drept un afront, mai ales că în zonă nu există un spațiu ideal pentru amplasarea bustului.

Evident au urmat replicile acide între consilieri și comportamentele mai degrabă adolescentine ale unor oameni, în mare parte trecuți de vârsta primei tinereți.Mai mult decât atât, liberalii în semn de protest au blocat vot-ul. Practic au refuzat să fac posibilă accesarea soft-ului care contabilizează voturile în Consiliul Local.În cele din urmă amplasarea bustului într-unul dintre parcurile municipiului Botoșani a fost respinsă de consilierii PSD.

Ținem să precizăm că Ion I.C. Brătianu a fost om politic de prim rang al României moderne și un personaj cheie al realizării Unirii de la 1918. A fost de cinci ori președinte al Consiliului de Miniștri, de trei ori Ministru de Interne, de două ori Ministru al Apărării și de două ori Ministru al Afacerilor Externe. Totodată scandalurile din Consiliul Local au continuat astăzi și cu ocazia discuțiilor pe marginea Consiliului de Administrației al societății Urban Serv, consilieri liberali părăsind sala.

 

Citeste si:

Facebook Comments