VIDEO! Mai multe căsătorii, mai puțini nou-născuți

Rata natalității în scădere, numărul deceselor în creștere, divorțurile în floare iar căsătoriile în trend ascendent. Așa se prezintă situația la Botoșani, conform datelor statistice contabilizate la Direcția Județeană de Statistică. Botoșănenii se gândesc de două ori înainte de a face un copil dar sunt ceva mai grăbiți când vine vorba de căsătorii.

Deși politicienii ne anunță aproape zilnic că trăim mai bine, că ne cresc veniturile și că viața ni se îmbunătățește de la o zi la alta, natalitatea cunoaște în continuare un trend descendent. În cadrul Colegiului Prefectural, șeful de la statistică a prezentat situația sporului natural la nivelul județului Botoșani.

La nivelul regiunii Nord-Est, județul Botoșani se află pe locul trei, după județele Bacău și Neamț în ceea ce privește sporul natural negativ.

La capitoul căsătorii, am putea spune că stăm bine. În intervalul 2014-2017 tot mai mulți tineri și-au unit oficial destinele. În 2017 , s-a îregistrat o creștere de peste 15 procente, comparativ cu anul 2014.

Dacă sezonul de vară este al nunților, sezonul divorțurilor este tot anul. În ceea ce privește o evidență a despărțirilor, aceasta oscilează.

Numărul divorțurilor înregistrate în primele trei luni ale anului este de 115, cu 23 de divorțuri mai mult decât anul trecut.

La 1 ianuarie 2018 conform datelor provizorii, populația după domiciliu ar fi peste 452 000 din care 49,7% sex masculin și 50,3 % sex feminin.

Citeste si:

Facebook Comments