Mai mulți bani pentru cresterea copilului

Mamele care se întorc la muncă înainte de terminarea concediului pentru creșterea copilului vor primi de la stat mai mulți bani.

Vorbim despre majorarea stimulentului de inserție care va ajunge până la 650 de lei. Majoritatea mamelor spun că se descurcă greu cu banii iar ajutorul oferit de stat este binevenit.

Mamele vor primi mai mulți bani pentru creșterea copilului doar dacă vor veni la muncă înaintea terminării concediului.

Vestea le-a bucurat pe mamele din Botoșani. Spun că este extrem de greu să crești un copil. Mai bine de jumătate din venituri se duc pe achiziționarea celor necesare creșterii și dezvoltării micuțului.

Câțiva bănuți în plus le pot ajuta, mai ales atunci când doar venitul soțului și alocațiile sau doar alocația copiilor sunt singurele surse de venit.

Printre botoșăneni, am găsit și o familie care lucrează în Italia și a venit în țară pentru a-i face acte micuțului lor. Femeia nu știe câte legi s-au mai dat în țară, dar s-a bucurat pentru mamele din România.

Spune că multe dintre mamele românce își cresc cu greu copii și nu de multe ori s-a întâmplat să ceară ajutorul rudelor plecate în străinătate.

Majorarea stimulentului de inserție până la valoarea de 650 de lei, va intra în vigoare de la 1 aprilie 2016.

În acest moment este aproximativ 500 de lei, el va fi ușor majorat începând în luna februarie până la 616 lei, când salariul minim pe economie va crește.

Citeste si:

Facebook Comments