VIDEO! Mai puține infecții intraspitaliceşti

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă pare să fi rezolvat, cel puţin în parte, problema infecţiilor nosocomiale. Graţie unei soluţii implementate de la sfârşitul anului trecut, numărul acestor infecţii  s-a înjumătăţit faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, pe secţia de Chirurgie, în primele trei luni ale anului nu s-a îmbolnăvit niciun pacient.

Potrivit reprezentanţilor unităţii, în primele trei luni din 2018, în tot spitalul s-au înregistrat 16 cazuri de infecţii nosocomiale. Faţă de anul trecut, numărul aproape că s-a înjumătățit, în primul trimestru din 2017 fiind contabilizate 33 de asemenea infecţii.

Interesant însă, spun aceştia, e că în aceeaşi perioadă, nu au existat infecţii de plagă, rezultate în urma operaţiilor la Chirurgie, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. De fapt, pe această secţie nu au fost infecţii de niciun fel şi asta datorită unui soluţii implementate din octombrie anul trecut.

În fiecare salon, angajaţii spitalului au montat dispensere de dezinfectant de mâini. Astfel pacienţii au devenit mult mai conştienţi de importanţa igienei pe timpul spitalizării.

Drept urmare şi consumul de dezinfectant s-a mărit considerabil. Dacă în mod normal, ajungeau 30-40 de litri, în perioada de implementare cantitatea a depăşit o sută de litri.

 

Citeste si:

Facebook Comments