VIDEO! Mai puține invitații, mai multe bilete

Revolta unui consilier local din Botoșani: prea multe invitații gratuite la teatru și la Filarmonică pentru VIP-urile locale, prea puține bilete mai sunt puse în vânzare la premiere pentru botoșănenii de rând.

Eugen Țurcanu își dorește ca această practică să dispară pentru că o consideră scandaloasă. La polul opus, directorul Teatrului ”Mihai Eminescu” este de părere că oferirea invitațiilor este oportună și ajută la promovarea spectacolelor.

A devenit deja tradiție ca cele două instituții de cultură, teatru și filarmonică, să ofere cu titlu gratuit invitații la spectacole, unei anumite categorii de public în care sunt incluși și consilierii locali.

Asta îl nemulțumește la culme pe un ales de la municipiu. Consilierul apreciază activitatea celor două instituții și spectacolele puse în scenă la început de an, dar susține că mare parte dintre spectatori au intrat gratuit, lucru anormal.

La polul opus, directorul teatrului nu are aceeași viziune. Nu știe să fi rămas cetățeni ai urbei fără locuri în sală din cauza acestor invitații.

Deși mulți dintre aleșii locali beneficiază de invitații, nu de multe ori le și onorează. În plus, preocuparea consilierilor ar trebui să vizeze găsirea unei modalități de continuare a lucrărilor la teatru, lucru mult mai important.

Evident este faptul că teatrul și filarmonica nu reușesc să se autofinanțeze din vânzarea biletelor, iar bugetul instituțiilor nu este afectat de oferirea acestor gratuități.

Eugen Țurcanu a propus implementarea unui program de rezervări online de bilete atât pentru teatru cât și pentru filarmonică.

Citeste si:

Facebook Comments