VIDEO! Maidanezii de la sate, găzduiți la oraș

Oricâte eforturi ar depune autoritățile locale, problema câinilor comunitari rămâne nerezolvată. Activitatea de capturare a maidanezilor mușcă bani mulți din bugetul local și de ani de zile, nu își găsește rezolvare. Există informații că multe dintre patrupede sunt aduse în oraș din mediul rural. Pentru a fi evitate astfel de situaţii, unul dintre viceprimari propune ca în padocul municipal să fie adăpostiți și câini din mediul rural.

Patrupedele abandonate de stăpâni în mediul rural, ar putea ajunge în padocul municipalității. Propunerea vine din partea viceprimarului Cosmin Andrei. Pentru că primăriile din județ nu își permit amenajarea unui padoc, acestea ar fi făcut solicitări să aducă patrupede la Botoșani și nu să le lase libere prin oraș, ci să fie adăpostite în padocul municipalității.

Padocul de la Botoșani are o capacitate de 900 de câini, iar în mod constant, în padoc sunt adăpostiți aproximativ 600 de maidanezi.

Costurile de întreținere a patrupedelor care vor ajunge în padocul din Botoșani urmează a fi suportate de unitățile administrativ teritoriale de unde provin animalele.

Citeste si:

Facebook Comments